Toerisme op Camping Solaire aan de Ubaye Culturele bezienswaardigheden In de streek

De vallei van de Ubaye was lange tijd het toneel van conflicten tussen Frankrijk en de Savoye. Naast de kloven van de Gorges de la Méouge liggen in dit dal ook talloze culturele schatten verscholen die gerelateerd zijn aan de ingrijpende historische gebeurtenissen. Zo ontdekt u in de buurt van Camping Solaire een heleboel religieuze gebouwen en vestingwerken die getuigen van de verdedigingslinie. Klaar om de mooiste culturele bezienswaardigheden van de streek te ontdekken? Hier moet u zijn!

De Gorges de la Méouge: een biologisch juweeltje

De kloven van de Gorges de la Méouge, een beschermd biologisch reservaat, worden beschouwd als een echte parel van Sisteron Buëch. Ze liggen midden in het regionale natuurgebied Les Baronnies Provençales en vormen de verbinding tussen de Drôme Provençale en Hautes-Alpes.

Door het verfrissende blauwgroene water van de rivier is dit in de zomer een zeer aangename en schitterende plek om te vertoeven. In het voorjaar is het gebied dan weer extra aantrekkelijk om te kajakken, deltavliegen en paragliden.

Wie graag stenen bewondert, vindt hier grote rotsblokken die prachtige lagen vormen. Om nog maar te zwijgen van de middeleeuwse brug met drie bogen en de ruïnes van een oude molen die in 1901 door een overstroming werd meegenomen.

De Gorges de la Méouge maken deel uit van het netwerk Natura 2000. Dit gebied is immers erg waardevol erfgoed omwille van de uitzonderlijke fauna en flora. Hier treft u alpiene, Iberische, mediterrane, Provençaalse en ook Noord-Afrikaanse planten aan.

De klokkentoren van Veynes: een kerk die herleeft

De Église Saint-Sauveur, de kerk van Veynes, is een van de oudste gebouwen van de gemeente. Ze werd in de 11de eeuw opgetrokken in romaanse en gotische stijl, maar werd tijdens de godsdienstoorlogen in brand gestoken. In 1778 werd ze heropgebouwd. De klokkentoren werd vervangen en in de 20ste eeuw werd nog een portaal toegevoegd. De klokkentoren van Veynes heeft dus duizenden jaren doorstaan, maar is nog even bekoorlijk als toen.

Église de Saint-Pons: de charme van een oud romaans gebouw

De parochiekerk Saint-Pons is een van de mooiste romaanse kerken in de vallei van de Ubaye. Het gebouw uit de 12de eeuw raakte geleidelijk beschadigd. In de loop der eeuwen gebeurden allerlei renovaties en herstellingen. Toch bleef de specifieke romaanse kunststijl van de streek goed behouden.

Het Fort de Tournoux in Ubaye: een gebouw met drie bijnamen

Het Fort de Tournoux is een militair bouwwerk dat in de berg is ingewerkt. Het werd op een hoogte tussen 1300 en 2000 meter gebouwd tussen de valleien van de Ubaye en de Ubayette. Kom dit bouwwerk bezoeken, dat ook wel het militaire Versailles van de 19de eeuw, de Chinese Muur in het klein en de Eiffeltoren van de Ubaye wordt genoemd.

Saint-Ours Haut: een uniek vestingwerk

Het fort van gewapend beton en staal van Saint-Ours Haut is het grootste van de Maginotlinie van de Ubayette. Het was met zijn ondergrondse funderingen ontworpen om bestand te zijn tegen zware bombardementen. Het geschut stond opgesteld in de twee blokken die van buitenaf zichtbaar zijn. Deze bezienswaardigheid is te bezoeken met een gids.

Dit is geen volledige lijst van alle culturele monumenten in de buurt van Petit Buëch. Een passie voor geschiedenis of natuur? Uw verblijf op de camping in de vallei van de Ubaye zal ongetwijfeld buitengewone herinneringen nalaten. Camping Solaire in de vallei van de Ubaye en haar omgeving staan garant voor een vakantie boordevol erfgoed!

Hautes Alpes Camping Solaire Ontdek onze animaties

Met een oppervlakte van 2.400 m2 gereserveerd voor vrijetijdsactiviteiten, worden op de Camping van Veynes talrijke evenementen georganiseerd. Met familie of vrienden, bieden wij een groot aantal creatieve en participatieve activiteiten aan. De quoi répandre la joie et la bonne humeur durant tout votre séjour dans les Hautes-Alpes. Les enfants et les adolescents s’amusent et les adultes aussi !

Ontdek