Camping du Petit-Buëch Activiteiten op het water voor het hele gezin In de vallei van de Ubaye

Hebt u bij de keuze van uw vakantiebestemming vooral gelet op de aanwezigheid van plassen en meren? Dan komt u hier zeker aan uw trekken. Geniet van de aangepaste voorzieningen voor activiteiten op het water voor het hele gezin op de Camping du Petit-Buëch in de vallei van de Ubaye. Of probeer eens een avontuurlijke tocht op het water in de buurt.

 

Rafting, canyoning, hydrospeed op de Ubaye

Houdt u van een stevige dosis sensatie? De gediplomeerde gidsen van Eau Vive Passion (EVP) delen graag hun passie met u tijdens een heleboel uiteenlopende activiteiten. Ouders, kinderen, sportief of net niet … Er is voor elk wat wils! Elke zaterdag rijdt een gratis pendeldienst van Camping du Petit Buëch naar EVP. De camping ligt in het hart van de vallei van de Ubaye, in de buurt van het meer Lac de Serre-Ponçon en het nationaal park Les Écrins in Hautes-Alpes.

Ga raften, hotdoggen of zwemmen in het woelige water van de Durance. Surf op de beroemde golf van Rabioux. Er worden afdalingen georganiseerd per halve of hele dag. Reserveren kan van april tot Allerheiligen.

Liever abseilen met hier en daar een stukje door het water? Probeer eens canyoning in de Fournel of de Roanne of overwin de canyons van de vallei van de Ubaye.

 

Kanoën en kajakken op de Durance

Wat dacht u van een tochtje met een kano of kajak? Geniet met familie of vrienden van leuke momenten in een overweldigende natuurlijke omgeving. De rivier Durance tussen La Saulce en Sisteron laat u langs haar 38 km water een rijke fauna en flora bewonderen.

Vanaf Pasen verhuurt Randonnée Canoë Kayak Nature (RKCN) elke dag kano’s. U kunt kiezen tussen vier routes met elk een andere lengte: 8 km, 15 km, 23 km of 38 km. Na de briefing bent u op de hoogte van de basistechnieken zodat u zich helemaal op uw gemak en veilig voelt. U hoeft alleen maar uw kajak op het water te laten en u te laten meevoeren door de schoonheid om u heen.

U kunt wat afwisseling in uw ervaringen brengen door ook eens contact op te nemen met andere organisaties die gespecialiseerd zijn in avontuurlijke wateractiviteiten. Rond de Ubaye en de Guil heeft ook De Bleu à Blanc een aanbod met verschillende activiteiten en bootjes samengesteld: stand up paddle, opblaasbare kajak, hotdog voor twee personen …

 

Zwembaden op Camping Solaire en de plas Les Iscles

Zit u graag in het water, maar houdt u niet zo van adrenaline? Camping Solaire in Veynes telt verschillende zwembaden:

  • Een groot zwembad: 20 x 7 m, met een maximale diepte van 1,5 m. Ideaal om te zwemmen.
  • Een klein zwembad van 13 x 7 m, met een maximale diepte van 1,20 m.
  • Een kinderbad van 7 x 4 m, met een diepte van slechts 20 cm voor de kleintjes.

Ontspan in onze jacuzzi (ook geschikt voor mindervaliden), verwarmd tot 30 °C. Het bubbelbad biedt plaats aan maximaal 16 personen. En dat zijn nog niet alle verrassingen. Bij de zwembaden vindt u: ligstoelen, een intercom om drankjes of een stukje taart te bestellen, en een bar.

Tot slot biedt de plas Les Iscles op slechts 5 minuten wandelen van de camping nog meer mogelijkheden om van het water te genieten. U kunt er zwemmen en vissen, maar ook proeven van het waterfietsen en windsurfen.

Elke dag kunt u in de buurt van Camping Solaire in het hart van de vallei van de Ubaye uit een ruime waaier aan activiteiten iets kiezen dat bij uw stemming of voorkeuren past. Reserveer snel uw plaats om te genieten van de leukste wateractiviteiten!

Hautes Alpes Camping Solaire Ontdek onze animaties

Met een oppervlakte van 2.400 m2 gereserveerd voor vrijetijdsactiviteiten, worden op de Camping van Veynes talrijke evenementen georganiseerd. Met familie of vrienden, bieden wij een groot aantal creatieve en participatieve activiteiten aan. De quoi répandre la joie et la bonne humeur durant tout votre séjour dans les Hautes-Alpes. Les enfants et les adolescents s’amusent et les adultes aussi !

Ontdek