Camping Solaire nabij de Dévoluy Activiteiten op het land In de bergen van Hautes-Alpes

Vervelen is onmogelijk op Camping Solaire, op een steenworp afstand van de bergen van de Dévoluy! Het domein telt genoeg sportterreinen … Maar misschien wilt u er ook weleens even tussenuit. Ontdek Hautes-Alpes en de activiteiten op het land, zoals wandelen, bergbeklimmen, boomklimmen, speleologie en paardrijden.

Met de fiets op verkenning in de Zuidelijke Alpen

Het departement Hautes-Alpes staat bekend als de streek van de fietsers. De Cols d’Izoard, de Manse en de Galibier zijn trouwens enkele beroemde bergpassen in de Ronde van Frankrijk. Geniet dus helemaal alleen of in groep van dit ideale landschap om de streek met de fiets te verkennen. Racefiets, elektrische fiets of mountainbike: alles kan.  Er zijn zoveel paden dat zowel amateurs als ervaren fietsers hier aan hun trekken komen.

Ontdek bijvoorbeeld de lus Le Haut-Buëch, een route van 75 km die direct vertrekt aan Camping Solaire in Veynes. De bronnen van de Buëch vormen het hele jaar door een prachtig landschap. Daarom heeft de Franse fietsersbond FFC besloten een gebied voor mountainbikers in te richten, dat “Site VTT FFC” werd gedoopt. Hiermee wil de FFC aangeduide en onderhouden routes voor alle niveaus ter beschikking stellen.

Wandelen in de omgeving van Veynes

Maakt u graag wandelingen? Een verblijf op Camping Solaire in Veynes is een buitenkans. In de buurt liggen een heleboel wandelroutes. Ons team staat met veel plezier klaar om u advies te geven voor een rustige gezinswandeling of een sportieve trektocht. Wij hebben enorm veel inspiratie voor leuke routes! Dit zijn alvast enkele voorbeelden:

  • Botanisch pad van Furmeyer: deze wandeling van ongeveer 4 uur is geschikt voor alle seizoenen.
  • Tocht naar de kapel Chapelle Sainte-Philomène in Montmaur: een korte gezinswandeling van 2 uur met een klein hoogteverschil van 100 m.
  • Pic de Bure via de Combe d’Aurouze en Combe de Mai: deze veel sportievere tocht (+800 m hoogteverschil) duurt meer dan 8 uur.
  • Tocht over de Montagne d’Oule: een typische trektocht naar deze bergtop ten zuiden van Veynes. Het uitzicht op de top strekt zich uit van de Bochaine tot de Vooralpen van Digne.

Wilt u de streek liever op een originelere manier ontdekken? Wat denkt u van een tocht te paard? Veel maneges in Veynes organiseren onvergetelijke ritten te paard op maat van kinderen en volwassenen.

Het massief Dévoluy, een avontuurlijke speeltuin

Zin in nog meer activiteiten? Dan kunt u zich wagen aan andere avonturen in het massief Dévoluy. Dit subalpiene massief staat bekend om zijn steile rotsen die ideaal zijn voor sportief bergbeklimmen, alpineskiën en via ferrata. Bovendien bezit de Dévoluy door zijn geologische kenmerken ook de beste Franse bergen voor speleologie. Maar liefst 600 van de 800 grotten in het departement Hautes-Alpes liggen verscholen in dit massief!

Mag de ervaring voor u gerust nog wat intensiever worden? Probeer dan de via souterrata. Verken samen met een gids of op eigen houtje op een veilige manier grotten van 300 tot 500 meter lang. Via kleine trapjes en ladders baant u zich beveiligd met touwen een weg langs de route.

Volwassenen met iets minder zin voor avontuur kunnen net als de kinderen terecht op een parcours voor boomklimmen in het bos van één hectare van La Joue du Loup.

Na deze sensationele uitstapjes kunt u gaan ontspannen in de jacuzzi of het zwembad van Camping Solaire aan de rand van het gebergte Dévoluy. Reserveer snel een staanplaats voor uw tent of een stacaravan en probeer de vele activiteiten op het land in het hart van Hautes-Alpes.

Hautes Alpes Camping Solaire Ontdek onze animaties

Met een oppervlakte van 2.400 m2 gereserveerd voor vrijetijdsactiviteiten, worden op de Camping van Veynes talrijke evenementen georganiseerd. Met familie of vrienden, bieden wij een groot aantal creatieve en participatieve activiteiten aan. De quoi répandre la joie et la bonne humeur durant tout votre séjour dans les Hautes-Alpes. Les enfants et les adolescents s’amusent et les adultes aussi !

Ontdek